תזונה מותאמת לעונת הקיץ

על מנת שנוכל להתאחד בהרמוניה עם הקיץ, עונה יאנגית וחמה בפני עצמה, עלינו :

1. לצרוך פירות קיץ צבעוניים המותאמים לעונה קיצית ומשמחת זו וליהנות

מארוחות מהממות ביופיין ובצבעוניותן.

סלט קייצי

2. בימים חמים רצוי ליצור סביבה קרירה (לא קרה) במקום בו אנו שוהים

ולהגיש מזון קריר המבוסס על סלטים, נבטים, פירות, מלפפונים וטופו כדי

לצנן את הגוף.

פירות המומלצים לעונה - אבוקדו, אגס, אשכולית, לימון, ליים, אבטיח,

מלון כתום, תפוח, תפוז, תות שדה.

ירקות מומלצים לעונה – ברוקולי, חציל, חסה, כרוב סיני, סלרי, תרד,

פטריות שמפיניון, צנון ופלפל אדום.

שייק פירות

3. שייקים (קרירים) של פירות תורמת גם היא לצינון טמפרטורת הגוף

ולהחזרת הנוזלים לגוף.

4. להקפיד על שתייה מרובה על מנת לצנן את טמפרטורת הגוף הפנימית

ולתמוך במנגנון ההזעה שתפקידו לקרר את הגוף דרך איבוד נוזלים

ונידופם משטח פני העור. יחד עם זאת, ההמלצה היא על שתייה

מים חמימים על מנת שלא לפגוע בתהליכי העיכול ובפעילות הטחול

ולהימנע מהזעה מוגברת ופתאומית.

5. תוספת של עלים ירוקים ונבטוטים לתזונה תסייע בכך גם.

עלים ירוקים

תה

6. ניתן לשתות תה צונן עם עלים בעלי איכות מקררת כמו נענע וקמומיל.

אופן הבישול

אופן הבישול יתבסס על שימוש בלהבה גבוהה למשך זמן קצר (מוקפצים למיניהם) או לחלופין לאכול את האוכל בצורתו הטרייה וללא בישול. אם כן מחליטים לבשל, מספיקה ארוחה מבושלת אחת ביום. לבשל בקלילות ולהוסיף למזון מעט חריפות וחמיצות או טעמים שהם "אשיים" (Fire) באופיים.

הטעמים המתאימים לעונת הקיץ הם

המתוק (טעם אלמנט האדמה – טעם מחזק ויאנגי).

והחריף (טעם אלמנט המתכת – בעלת יכולת מרגיעה ומעט מקררת).

ומעט מהטעם המר (הטעם המיוחס לאלמנט האש).

צנוניות

ולכן יש לשלב בתפריט גם – צנונית, פלפל שחור, ג'ינג'ר טרי אך להימנע משימוש עודף כדי להימנע מפיזור האנרגיה.

** מומלץ להפחית באכילת הטעמים חמוץ ומלוח.

החריף - טעם יאנגי, קשור לאלמנט המתכת. לחריף איכות מניעה, פותחת. הוא מאפשר זרימה ומניע תקיעות של צ'י ודם. החריף מפזר ליחה תקועה, מיזע וחשוב לעיכול (בעיקר אם מדובר על תקיעות על רקע ליחה ולחות במערכת)

חצאי בצל סגול

מזונות חריפים